Om oss
Arbetet bakom DriveBack

Historien bakom DriveBack

Hösten 2013 träffades fyra studenter på ett café djupt inne i B-Huset vid Linköpings universitet. Alla var trötta på de få transportalternativ som en student med begränsad ekonomi hade att välja på.

En av studenterna, Häni, hade sedan tidigare fått reda på att många hyrbilsföretag låter sina anställda och vänner flytta bilar mellan olika orter.

Det visade sig vara en gammal företeelse som ända sedan 70-talet har varit relativt vanligt i USA. Detta väckte frågan om man inte kunde skapa en oberoende hemsida där alla hyrbilsföretag, oavsett kedja, kunde lägga upp sina gratisresor så att fler personer kunde ta del av dessa. En win-win idé som de fyra studenterna inte kunde motstå att vidareutveckla!

Sagt och gjort, första DriveBack-resan gjordes våren 2014 och fram tills idag har en mängd lyckliga DriveBackers fått möjligheten att köra hyrbilar gratis. DriveBack erbjuder idag en modern onlinetjänst för både DriveBackers som kör bilarna och för företag som vill kostnadseffektivisera och optimera sina biltransporter.

Vår ambition

Vi vill att DriveBack ska vara ett smart, enkelt, tryggt och kostnadseffektivt sätt för personer och företag att transportera sig själva respektive sina bilar.

Målet är att bli Skandinaviens största sajt för gratisresor och crowdsourcade biltransporter.

Om namnet

DriveBack blir översatt till svenska "KörTillbaka" och reflekterar vår affärsidé på många sätt. Vi vill dels att hyrbilsföretag ska kunna hitta personer som vill köra tillbaka deras hyrbilar som hamnat fel, vi vill också att även om man kanske inte hittar en gratis bilresa till sin destination så kanske det går att köra tillbaka därifrån.

Pressmaterial

Här hittar du bilder som går att använda om du vill skriva om oss eller liknande.

Logotyp för webb
Logotyp för tryck (PDF)
Bild på Häni och Gustav

Kontakta oss

Behöver du hjälp?
Vanliga frågor

Vill ni kontakta når ni oss direkt via Facebook, Twitter eller info@driveback.se.