Om oss
Arbetet bakom DriveBack

Historien bakom DriveBack

Hösten 2013 träffades fyra studenter på ett café djupt inne i B-Huset vid Linköpings universitet. Alla var trötta på de få transportalternativ som en student med begränsad ekonomi hade att välja på.

En av studenterna, Häni, hade sedan tidigare fått reda på att många hyrbilsföretag låter sina anställda och vänner flytta bilar mellan olika orter.

Det visade sig vara en gammal företeelse som ända sedan 70-talet har varit relativt vanligt i USA. Detta väckte frågan om man inte kunde skapa en oberoende hemsida där alla hyrbilsföretag, oavsett kedja, kunde lägga upp sina gratisresor så att fler personer kunde ta del av dessa. En win-win idé som de fyra studenterna inte kunde motstå att vidareutveckla!

Sagt och gjort, första DriveBack-resan gjordes våren 2014 och fram tills idag har en mängd lyckliga DriveBackers fått möjligheten att köra hyrbilar gratis. DriveBack erbjuder idag en modern onlinetjänst för både DriveBackers som kör bilarna och för företag som vill kostnadseffektivisera och optimera sina biltransporter.

Vår ambition

Vi vill att DriveBack ska vara ett smart, enkelt, tryggt och kostnadseffektivt sätt för personer och företag att transportera sig själva respektive sina bilar.

Målet är att bli Skandinaviens största sajt för gratisresor och crowdsourcade biltransporter.

Om namnet

DriveBack blir översatt till svenska "KörTillbaka" och reflekterar vår affärsidé på många sätt. Vi vill dels att hyrbilsföretag ska kunna hitta personer som vill köra tillbaka deras hyrbilar som hamnat fel, vi vill också att även om man kanske inte hittar en gratis bilresa till sin destination så kanske det går att köra tillbaka därifrån.

Teamet

DriveBack drivs av fyra personer med bakgrund från Linköpings universitet som alla har en stark drivkraft att göra DriveBack till ett framgångskoncept för alla parter.

Häni Ashkar

”They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.”

Häni arbetar dag och natt med att göra DriveBack så bra som möjligt för företag och privatpersoner. Varje morgon kliver han upp för att ta win-win till en ny nivå.

Gustav Ernberg

”Ingenting är omöjligt – det omöjliga tar bara lite längre tid.”

Gustav sköter allting som har med IT och teknik att göra. Han har även en förkärlek för dåliga ordvitsar och smarta marknadsföringsidéer.

Viktor Andersson

"Uppträd alltid som en anka - var lugn och oförarglig på ytan, men paddla som en djävel under vattnet!"

Viktor är det strategiska geniet som tar DriveBack till nya nivåer. Han ser samtidigt till att vi uttrycker oss tydligt och korrekt, DriveBacks alldeles egna språkpolis.

Sam Dadnahal

”Champagne skall vara kall, torr och gratis.”

Sam gör sitt yttersta för att alla företag med transportbehov ska förstå nyttan av DriveBack och göra sina biltransporter smartare.

Bli en del av Teamet!

Lediga tjänster just nu:

Student Brand Manager »

Pressmaterial

Här hittar du bilder som går att använda om du vill skriva om oss eller liknande.

Logotyp för webb
Logotyp för tryck (PDF)
Bild på Häni och Gustav

Kontakta oss

Behöver du hjälp?
Vanliga frågor

Vill ni kontakta når ni oss direkt via Facebook, Twitter eller info@driveback.se.